Gunilla Forsgren

SE*Björnönstasseri Norska Skogkatter  

En uppfödning i Västerbotten

Gunilla & Johanna


Om Gunilla

Jag bor i en villa i Hörnefors med mina katter. Det hela började med en katt som jag hämtade hem ifrån Tollarp i skåne. Numera SP S*Cederskogens Mira Magnet. Hon föddes 2012 och året senare föddes hennes syster som jag bara blev tvungen att åka ner och hämta hem, CH S*Cederskogens Pippi Pyrit.


Från början var det inte meningen att jag skulle ställa ut men efter att ha kommit i kontakt med en kattvän i Vännäs så blev det så. Jag tycker att det är både spännande och roligt att vara på utställningar. Vi har mest åkt på utställningar här i norr och tyvärr finns det inte så många av dom, ca 4/år.


Vi märkte tidigt att Mira tyckte mycket om att visa upp sig på utställningar, tog sig rätt snabbt hela vägen till Supreme Premier, som är den högsta klassen. 


Pippi har det också gått bra för på utställningar, men då hon har haft kullar så har hon inte varit med på så många. Hennes kullar heter, Alvkullen 2016 och Romerska gudar kullen 2017. 


Samtidigt som Johanna flyttade ihop med sin man David fick jag även överta min mammas gamla skogkatt S*SkoBis Belle "Bella" som hade bott hos henne. 


2014 lät jag bygga upp en kattgård i anslutning till huset som katterna kan vara ute året runt när de vill och jag är hemma.


Planerna är att ha uppfödning i liten skala.


Jag behöll Eowal, "Evve" från Pippis första kull, hade tänkt använda henne i avel, men hon ville inte själv det, därför fick hon bli kastrat 2020.


I samma veva hade Pippis dotter Bellona från Romerska gudar kullen fått en egen kull. En i gänget var en riktig Pippi-kopia, S*Scripsis Dora Dyveronika, beslutade att hon skulle få komma hem och bo med oss och planerar att ha henne i avel om allt går som man vill.